Android
Ta sekcja jest poświęcona moim pracom nad urządzeniami opartymi o system Android. Na początku modyfikowałem interfejs systemu w oparciu o gotowe aplikacje jednak ograniczenia wbudowane przez Google oraz prowajderów GSM nie pozwalają na pełną modyfikację więc postanowiłem „pogrzebać” głębiej…
DeviantArt
Dzwonki do telefonu
Od wielu lat tworzę dzwonki do telefonów z moich ulubionych hitów. Postanowiłem, na prośbę kilku kolegów, je udostępnić.
Część jest optymalizowana pod starsze telefony, większość jest specjalnie przycięta aby dobrze się zapętlały aczkolwiek ostanie tak sobie mi wyszły (dawno nie pracowałem z aplikacjami do obróbki audio).
UWAGA!!! Większość dzwonków zespołu dr. Hackenbush zawiera słowa nieprzyzwoite!
Zauważyłem, że wiele osób zagląda na tą stronę za pomocą smartphone a była ona zaprojektowana dla przeglądarek dla komputerów. Wersja na urządzenia mobilne działa ale bez niektórych skryptów.
Naprawiłem pobieranie dzwonków bezpośrednio na telefony ale aby zobaczyć statystyki nadal trzeba się przełączyć na wersję „Desktop” (przełącznik na dole strony). Najlepiej działa na FireFox dla Androida.
Zapraszam do zabawy i pobierania:
Dzwonki z hitów doktora Hckenbush-a. Andrzej "Zmora" Rdułtowski obiecuje, że podeśle jeszcze coś z ostanich płyt. Ostatnio dostałem najnowszy hit "Saszka", chyba jeszcze nie wydany oficjalnie. |
1. | Wiater | ||
2. | Jebał Cię pies | ||
3. | Gdyby mi huj nie stał | ||
4. | Autobiografia | ||
5. | Czy ssiesz moją pałę | ||
6. | Nienormalny | ||
7. | Betoman | ||
8. | Zgniły mi jaja | ||
9. | New York City | ||
10. | Saszka |
Bielizna
Dżwięki z hitów Bielizny, zespołu Jarka Janiszewskiego, Redaktora Naczelnego pierwszego, gdańskiego, niezależnego Radia ARnet. | |
Większość dzwonków to nagrania z płyty "Taniec lekkich goryli" |
1. | Prywatne zycie kasjerki PKP | ||
2. | Kolysanka dla narzeczonej tapicera | ||
3. | Magiczna moc ogorka konserwowego | ||
4. | Alkohol w walce o pokój | ||
5. | Pasażer |
Renata Przemyk
1. | Babę zesłał Bóg | ||
2. | Protest dance | ||
3. | Żona_(remix) | ||
4. | Lullababy | ||
5. | Listonosz z niebios | ||
6. | Nie udawaj, że | ||
7. | Zero (Odkochaj nas) | ||
8. | Rabbit polka I | ||
9. | Rabbit polka II |
Elżbieta Towarnicka & Kenji Kawai
Dzwonki z hitów Elżbiety Towarnickiej & Kenji Kawai
Ciekawe spotkanie polskiej śpiewaczki operowej i japońskiego kompozytora muzyki filmowej na planie filmu AVALON.
W tej kategori różne utwory indywiduallnie i "wespół zespół" ;)
W utworze „Log In”, japoński chór śpiewa po polsku ;)
1. | Pszczólka Maja | ||
2. | Van Den Budenmayer | ||
3. | Voyage To Avalon | ||
4. | Voyage To Avalon [Orchestra Version] | ||
5. | Log In | ||
6. | Hyakkin | ||
7. | Kenji krzaczki 1 | ||
8. | Kenji krzaczki 2 |
Inne
Inne polskie
Dźwięki powiadomień
1. | Intel | ||
2. | Intel 2009 | ||
3. | Intel Chime | ||
4. | Intel 2013 | ||
5. | intel-leap | ||
6. | Msg - Message | ||
7. | Msg- Yo! Message | ||
8. | Msg - Incomming message | ||
9. | Msg - I say | ||
10. | Sygnal SAR 1 | ||
11. | Sygnal SAR 3 | ||
12. | Sygnal SAR 4 |
Gadżety do Windows
Gadżety do Windows nie są już obsługiwane przez system Windows 10 i wyższe ale dla tych co lubią je użytkować są nadal dostępne, modyfikowane dla nowych systemów przez niezależnych programistów. Sprawdzoną aplikację, którą używam od lat można pobrać tu:
Ponieważ często używam aplikacji ISPY, która umożliwia integrację zamkniętych systemów monitoringu video innych firm (w moim przypadku to systemy BCS, DAHUA i Ubiquiti Inc.) to napisałem własne gadżety dedykowane dla programu ISPY.
Pierwsze dwa gadżety są dedykowane dla starszych wersji ISPY:
- gadżet dla starszych kamer pracujących w proporcjach ekranu 4:3
- gadżet dla kamer pracujących w proporcjach ekranu 19:6
Ostatni gadżet jest dedykowany dla najnowszej wersji ISPY Agent.
Jeżeli wystąpią problemy z automatyczną instalacją należy rozpakować plik .gadget jako plik .zip i skopiować do folderu z gadżetami (zwykle są w folderze: C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Gadgets.
Renowacja szaf RACK
W końcu miałem czas na stworzenie mojego nowego stanowiska do pracy. Poprzedni system zrobiłem jakieś 25 lat temu i wyglądał tak:
Prawie od podstaw odnowiłem sześć modułów przemysłowych szaf RACK firmy PHILIPS. Szafy były rozkręcone na części pierwsze, przeszlifowane, częściowo pomalowane a w większości oklejone folią karbonową. Dodatkowo odświeżyłem i unowocześniłem oryginalny Power Distribution Box Philips-a:
Docelowo powstał nowy system do zdalnej (i nie tylko) pracy do nadzoru sieci komputerowych i systemów nadzoru Video, który jest jeszcze do drobnych modyfikacje a wygląda tak: